lördag 5 april 2014

Rastgårdens stensättning

Den 18 augusti 2012: 

Här kommer en liten uppdatering från katternas rastgård och den färdiga stensättningen.
(Eller rastgård och rastgård förresten; det är ju mer än så egentligen; inte bara ett rum för katterna utan även för oss tvåbenta, och alla blommor och växter. Uteum? Trädgårdsrum? Katt-pergola? Kärt barn har många namn och väldans uppskattad är vår gröna, sköna rastgård!)

Katterna inspekterade arbetet med stensättningen under hela arbetets gång, men det sista blev klart en sen kväll när det började mörkna ute så katterna fick vänta tills dagen efter med att ta en invigningsrunda på den helt färdiga stensättningen.


Kingston var helt förundrad över sanden och grusen som jag höll på att sopa mellan stenarna. Lite läskigt och killigt att gå på, men ganska coolt!
Lillegutt kastade sig ner på marken och gjorde värsta break dance-movesen på rygg och rullade runt som en helt vild och exalterad galning. Tjohej!
Kingston var först lite generad över Lillegutts galenskaper, men sekunderna senare rullade han också runt där i gruset som ett stort Mumintroll och gnuggade sig förtjust mot stenplattorna med alla tassarna i vädret. Myyyysigt! Grabbarna Grus = killarna som älskar att skita ner sig!


Så här blev rastgården åt ena hållet:


...och åt andra hållet:


Med stensättningen blev rastgården mer "enhetlig" och sammanhängande. Förut var det såväl gräs som små granitrosa gatstenar på markytan och det blev ett ganska rörigt och oroligt intryck med alla blomkrukor och växter till detta.
Parasollet fyndades på Ikeas sommarea och blev pricken över i! Pixi kom på att det var jättemysigt att ligga i skuggan under parasollet och kela med stolsdynorna:


Kingston - ständigt lika mån om att vara i centrum så att man inte ska glömma att kela med honom! - kom såklart springande och skulle också vara med på bild:


Pixi blev lite sur, tjockisen Kingston tog ju upp all plats så hon kunde inte kela med stolsdynan mer. Hmpf! Kingston posade för kameran och spann så det dånade. Notera hans fina leende på bilden här nedan :-)


Till sist tröttnade Kingston på att posa för kameran och begav sig in för att äta lite (man blir väldans hungrig av att solbada vet ni) och Pixi kunde återgå till kelandet :-)


Och en stund senare gick hon också in, och Seelia gick ut för att ta en inspektionsrunda i rastgården och kolla så att allt var i sin ordning.


Förvisso är det fortfarande (sen-)sommar men tittar man på ljuset och färgerna på grönskan på dessa bilderna från i juli månad så inser man att det onekligen går mot höst nu. Grönskan i sena augusti är mer mättad, djupgrön och mörk, och luften har ett helt annat slags mättat ljus eller lyster. Jag må vara yrkesskadad men de där små nyansskillnaderna i färg och ljus är lika förunderliga som fascinerande vartenda år :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar