lördag 5 april 2014

I rastgården

Den 12 juli 2012:

För någon vecka sen var det fortfarande hyfsat sommarväder (denna veckan har mest bjudit på regn, regn och ännu mera regn) och jag passade på att ta lite bilder på katterna i rastgården. 
Kingston och Lillegutt gillar att ta en kvällsrunda och kolla in läget. Har man tur kan man även hitta någon nattfjäril eller mal att jaga :-)


Lillegutt har koll på läget och de andra betar gräs - surprise, surprise.

Kingston sniffar på persikoträdet - och han har även provsmakat bladen kan jag berätta. Kingston ägnar sig åt gräsätande mest för att Seelia och Lillegutt - de coola katterna! - gör det. Men Kingston har inte alltid alla knivar i lådan så han har inte helt fattat att det bara är gräs man ska äta. Nä, Kingston käkar lika gärna dragon, gräslök, persikoblad, maskrosblad och klöver som diverse ogräs och blommor.


Kingston vore inte Kingston om han inte kelade med persikoträdet :-) Snille Kingis-Kahn!


Seelia spanar in en humla. Jag har massor, massor med bilder från rastgården och på allihop står Seelia med huvet ner i nån grästuva eller med rumpan mot kameran och betar. Men här lyckades jag fånga henne "au naturel" - utan ett enda grässtrå i munnen!


Till sist fröken Pixi som älskar att solbada på det stekheta fönsterblecket. Pixi brukar trippa ut i rastgården som en riktig liten dam och har helt andra intressen än de andra tre gräsätarna när det gäller att vara utomhus. Det bästa är att ligga och sola sig som här på bilden, och bara insupa alla dessa dofter som sveper förbi. Ah! Me like! säger Pixi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar