torsdag 11 september 2014

Sommarbilder från rastgården

Här är lite fler bilder från rastgården i sommar. Som jag skrev i förra inlägget så byggdes rastgården ut i år och det blev så fint! 


Har man blomsterälskande och synnerligen nyfikna katter kan det vara knepigt med blombuketter på bordet. Voila; häng en vas i taket! Här är det en massa malvor som hänger ovanför Lillegutts huvud när han dricker vatten. Lillegutt har en helt egen vattenskål på bordet; det första man måste göra när man kommer ut är nämligen att hoppa upp på bordet och dricka anser han.


Här är utbyggnaden i full gång och väggarna till vinkeln är resta. Jag flyttade blommor och rabatter till de "nya" rabatterna längs med utbyggnaden i början av sommaren för att växterna skulle hinna rota sig innan blomning. 


Takstolarna är resta! När bilden togs höll vi på att sätta nät på taket. Strax över 3 meter i takhöjd blev det.


Här lägger jag stenplattor i den ena nya delen av tillbyggnaden. Lillegutt tycker att det bästa som finns är att rulla sig i sand eller jord så man blir alldeles svart! Värsta groomingen! Lillegutt låg och gnuggade sig med tassarna i vädret när jag sopade sand i fogarna och var i sitt esse. Pixi - som avskyr att smutsa ner sig - kan ses längst ner till vänster i bild; noggrant, noggrant tvätta sina tassar som blev alldeles dammiga av sanden. Förskräckligt! 


Längs en av väggarna i vinkelutbygget ska det bli en jordgubbsrabatt. Lillegutt som är en soldyrkare av rigorösa mått testade om det var en solig rabatt så att jordgubbarna skulle trivas. Det var det! Nästa år lär det nog sticka upp två röda Lillegutt-öron mitt bland alla jordgubbar. 


Seelia - surikaten! Seelia fastnar sällan på bild i rastgården, hon har fullt upp med att jaga insekter eller käka gräs. Här spejar hon på en humla.

(Seelia hälsar att hon inte alls är så där tjock som det ser ut som på bilden; näe! Kameran lägger på MINST ett par hekto; det vet ju alla, och den där vinkeln är då inte alls nåt smickrande så taskmörten till matte kunde gott valt en bättre plats att stå och smygfotografera på!)


Stenplattorna räckte inte till hela markytan så i vinkelutbyggnaden är det singel. Pixi tyckte att det var lite äckligt att gå den. Hennes känsliga små trampdynor är inte alls vana vid sådant brutalt golv! Bättre då att kvickt hoppa upp på stolar eller bord som är betydligt behagligare för hennes små tassar. Och så får man en väldans trevlig utsikt på köpet!


Lillegutt i spenaten! 


Sista bilden för denna gången. Jag sådde kattgräs i en kruka på sensommaren och Lillegutt och Seelia käkade gräs så det sprutade ur öronen :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar